torstai 25. heinäkuuta 2024

Asioita, joilta olen välttynyt

On asioita, joilta olen elämässäni välttynyt.

Ikea: Menen heti ostoksille, kun jotain tarvetta ilmenee.

Ooppera: Kerran olin Italiassa sentin päässä, kun ravintolaillallisella esitettiin kuuluisia aarioita, mutta varsinaisen oopperan väistin täpärästi. Oopperamusiikin taso ylittää oman musikaalisuuteni, ja korkeat naisäänet ovat sietämättömiä. Libretot vaikuttavat lapsellisilta tekeleiltä tai parhaimmillaan tekotaiteelta.

James Bondit: Aina on ollut tähdellisempää tekemistä, kuten hyvä kirjan lukeminen tai jalkapallo-ottelun katsominen. Viime keväänä yritin yhtä Bondia, mutta puolen tunnin kuluttua tajusin, ettei minun ole pakko haaskata lyhyttä elämääni kaupallisiin tusinaelokuviin.

Auringon ottaminen: Tarkkaan ottaen olen kokeillut loikoilua yhden päivän Tessalonikassa. Sai kuitenkin jäädä siihen. Tulee vetelä olo, aivot pehmenevät, ja nahka kerää ihosyövän alkuja.

Uskonnollinen herätyskokous: Kiihkoilu, hyppiminen, kaatuilu, huuto ja heiluminen eivät kuulu syvimpään vakaumukseeni. Tykkään rauhallisemmasta menosta. Samanlaista hurmosta voi tavata joissakin konserteissa. Vierastan niitäkin.

Taru sormusten Herrasta: Olen lukenut Tolkienin elämäkerran, joten periaatteessa arvostan häntä enkä lainkaan tyrmää. Fantasiakirjallisuus töksähtää kuitenkin jo kolmannessa lauseessa. On kuin homejuusto, en ole onnistunut siedättymään

5 kommenttia:

  1. Muista olen samaa mieltä, mutta Bond elokuviin jäin heti koukkuun.

    VastaaPoista
  2. En tiedä, missä herätyskokouksen rajat kulkevat, mutta lukiolaisena olin kuuntelemassa Billy Grahamia Olympiastadionilla. Eräitä vuosia myöhemmin olin (silloisen työni tähden - piti kirjoittaa juttu) suuressa verkostomarkkinointitilaisuudessa. Tapahtumat muistuttivat ällistyttävän paljon toisiaan. Joku puhui kiihkeästi mikrofoniin ja kansa oli hurmoksessa. Juu, en ole heilumismyönteinen ihminen minäkään.

    Kun odotin ensimmäistä lastani ja oli vähän kamalaa, menin muutamaksi päiväksi Valamon luostariin. Siellä ei paljon heiluttu. Enkä minä, pöljä, ollut ymmärtänyt, ettei siellä tietenkään ollut edes pankkiautomaattia. Niinpä en voinut maksaa yöpymistäni. Respamunkki kirjoitti minulle ystävällisesti laskun mukaan. Mutta hyvää teki se hiljaisuus.

    VastaaPoista
  3. Grahamin tilaisuutta ei oikein voi sanoa herätyskokoukseksi. Ehkä se tosiaan oli markkinointitilaisuus.

    VastaaPoista
  4. Kuka minkäkin tahdissa heiluu. Mielessä juuri pidettyjen jalkapallon EM-kisojen katsomot.

    VastaaPoista
  5. Vierastan henkilökohtaisesti myös fanikatsomoiden touhua. Toisaalta se on useimmiten melko vaaratonta touhua, kunhan ei repeä hulinoinniksi.

    VastaaPoista