maanantai 29. huhtikuuta 2024

Hain Alkosta neljä tusinaa tyhjiä kossupulloja

Kappaletavaralla mitaten olin Alkon suurasiakas, kun menin paikalliseen myymälään saadakseni 48 kossupulloa. Tilaukseni herätti lievää hämmästystä. Selitin hankintojeni syyn ja kyselin samalla, oliko heillä ollut usein asiakkaita, jotka tarvitsivat tyhjiä viinapulloja. Myyjä vastasi, että yleensä oltiin kiinnostuneita nimenomaan täysinäisistä pulloista.

Oudon pyyntöni syynä oli se, että tarvitsin materiaalia rippikouluun. Tarkoituksena oli havainnollistaa suomalaisten alkoholinkäyttöä. Ideani oli, että näyttäisin konkreettisesti, miltä näyttäisi se 48 kossupullon rivistö, jonka sisällön keskimääräinen suomalainen kiskaisee vuosittain kurkusta alas.

Sain pullot, ja joskus ne oli myös palautettava. Toinen reissuni Alkoon ei ole jäänyt erityisemmin mieleeni, mutta epäilen vahvasti, etten palauttanut kossupullojani maanantaina enkä vilkkaimpaan liikeaikaan. Varmaan yritin varmistella, ettei puolituttuja ollut lähitienoolla. Selitys rippikouluopetuksen tarpeista ei olisi välttämättä vakuuttanut aivan kaikkia: "Että rippileirillä olisi tarvittu... opetustarkoituksiin... niin niin. Justiinsa joo. Sielläpä hyvinkin.”

3 kommenttia:

Sirpa Hämäläinen kirjoitti...

Oliko ne jossain saarnassakin? Silloin kun Maarit siunattiin työhön?

Arto Köykkä kirjoitti...

Toisen kerran käytin ideaa tosiaan silloin, kun Maarit siunattiin työhön. Pulloja oli silloin vähemmän, koska havainnollistin silloin naisten alkoholinkäyttöä.

Heikki kirjoitti...

Haĺusin n. litran lasitölkin kannella. Yllättäen halvin oli k maustekurkkupurkki kurkuilla. Vähän alle euron!