sunnuntai 9. marraskuuta 2008

Takapenkin yllytys

 
Aamulehti vyöryttää koko etusivunsa leveydeltä nuorten liikennekuolemat esiin. Viime aikoina surullisia uutisia on ollut paljon.

Tunnen itseni asianosaiseksi. Liian monta nuorta elämää olen saatellut hautaan. Niissä hetkissä on tuntunut, että ihmisellä tuskin on kurjempaa virkaa hoidettavanaan.

Lehdessä tarjotaan avuksi kahdeksankympin lätkää. Eikös sitä jo kokeiltu? Se keräsi tarpeettomia jonoja, eikä se estänyt ajamasta kuolemanrallia liukkailla pikkuteillä.

Nuorille ehdotetaan alennettua rattijuopumuksen rajaa. - Siis mitä? Että vanhempana voi sitten ajella vaikka pienessä hiprakassa. On perin kummallinen viesti. Ja entäs se perustuslain ajatus kansalaisten yhdenveroisuudesta?

Jossain päin maailmaa kaikki autossa kännääminen on kielletty. Olisiko siinä ideaa? Avoin viinapullo ei kuulu matkustajienkaan käteen.

Ja kuinka on mahdollista, että päivän vanhalla ajokortilla saa ottaa kyytiin kuinka monta ihmistä tahansa? Olisiko viisasta, että muut ihmiset saisi ottaa vastuulleen vasta puolen vuoden harjoittelun jälkeen? Olisi sekin apu, ettei tarvitsisi kuunnella takapenkiltä kuuluvaa yllytystä.
 

Ei kommentteja: