maanantai 2. helmikuuta 2009

Huonossa seurassa

 
Minulla on ongelma.

Olen oikeasti jossain sisimmässäni sitä mieltä, että Afrikan köyhiä tuetaan parhaiten sillä tavoin, että heitä autetaan heidän omassa maassaan. Ymmärrykseni mukaan on paljon tehokkaampaa viedä apu sitä tarvitsevien luo kuin kuljettaa ihmiset avun luo. En ihmeemmin innostu maahanmuutosta, vaikka se kuinka toisi kaivattua kansainvälisyyttä.

Käsittääkseni siirtolaisuus melkein aina tuo saman verran ongelmia kuin niitä ratkookin.

Huomaan, että tämän mielipiteeni kanssa joudun sellaisten ihmisten seuraan, joiden joukossa en välittäisi olla. Iso osa niistä, joiden mielestä ihmisiä parhaiten autettaisiin heidän omassa maassaan, eivät ole valmiita osallistumaan tähän apuun millään tavoin.
 

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Minusta tuo kuulostaa vain järkevän ihmisen ajattelulta, ei ollenkaan maahanmuuttovastaiselta. Pitää muistaa erottaa toisistaan pakolaisena maastaan lähtevät (joista varmasti kukaan ei vaihtaisi kotimaataan Suomeen ellei olisi pakko) ja sitten parempaa elintasoa etsivät ihmiset. Pakolaisia on jokaisen maan otettava, koska se on ainoa inhimillinen teko. Kotimaahan viety apu ei välttämättä ehtisi heidän henkiään pelastaa. Väitänpä myös, että melkoista epätoivoa vaatii ennen kuin ihminen jättää kotimaansa ja lähtee etsimään parempaa elämää pohjoismaisen sosiaaliturvan avustamana.