maanantai 2. elokuuta 2010

Kun mikään ei järkytä uskoa

Internet on yksinkertaistamisen maailma.

Facebookin ryhmissä vaaditaan kovempia tuomioita ainakin kiusaajille, rattijuopoille, kaahareille, rikollisille ihonväristä riippumatta, lapsiin sekaantuneille ja raiskaajille.

Mikään ei tunnu vähentävän näihin ryhmiin liittyneiden uskoa siihen, että tuomioiden koventaminen parantaisi maailmaa, ei esimerkiksi monelta suunnalta tuleva tutkimustieto, jonka mukaan ankarilla rangaistuksilla ja rikosten vähenemisellä ei ole havaittu yhteyttä.

Sen sijaan on tietoa siitä, että vankilatuomiot tulevat yhteiskunnalle kalliiksi. Yksi vankilavuosi maksaa 50 000 euroa, ja kaikkien väkivaltarikollisten tuomion pidentäminen yhdellä kuukaudella toisi kustannuksia yhden keskikokoisen vankilan verran

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Itseäni näiden vaikeamman tien kulkijoissa on aina puhutellut se kiistämätön tosiasia, että he kaikki ovat olleet joskus lapsia. Heidät kaikki on joskus laitettu alkuun ja he ovat syntyneet tähän maailmaan avoimina ja viattomina. Sen jälkeen on elämän risteyksissä tehtyä vääriä käännöksiä tai oltu väärässä kyydissä. Muualla on siis töitä tehtävä kuin jo harhaantuneiden rangaistusten koventamisessa.