keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Suomalaisista ei ole härkätaisteluja moittimaan


Minäkin katsoin Youtube-videon, jossa Semir Ben-Amor hakkaa monien suomalaisten, myös minun, sympatiseeraaman jääkiekkoilijan Ville Peltosen.

Itse kaukalon tapahtumasta ei ole paljon sanottavaa. Tuollaisia Ben-Amorin tekoja ihminen tekee vain silloin, kun hänelle käy täyshalvaus jollain omastatunnosta vastaavilla aivojen alueilla.

Tätä menoa kukaan vastuullinen vanhempi ei vie lapsiaan jääkiekkoharjoituksiin eikä -katsomoon.

Alkuperäiseen jääkiekon ideaan ei varmasti kuulunut ihmisen tahallinen hengenvaaraan saattaminen. Mielettömän väkivallan poistamiseen on keinonsa. Jos siitä saa elinikäisen pelikiellon, Ben-Amirin kaltaiset pelaajat loppuvat kaukaloista sukupuuttoon hyvin nopeasti. Ei missään muussakaan pallopelissä sallita kanssapelaajien tainnuksiin lyömistä.

Kaikesta huolimatta kyseisellä videolla eniten ihmetyttää yleisö. Heti tappelun alettua neljä kaukalon äärellä ollutta katsojaa nousee hurraamaan. Hakkaamisen jatkuessa yleisön reaktiot näyttävät ensin vaimenevan, kunnes useat katsojat kohottavat kätensä taputtamaan. Yleisön reaktiot todistavat, että kyse ei ole vain yksittäisen neloskentän kaverin toilailusta, vaan jääkiekkoon tarttuneesta taudista.

Espanjan härkätaistelut saisivat loppua. Suomalaisilla ei vain ole moraalista oikeutta sellaisen vaatimuksen esittämiseen. Pitää ensin siivota omat nurkat. Surku tulee viatonta eläintä, mutta niin tulee myös tainnuksiin hakattua Ville Peltosta.

Ei kommentteja: