keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Stimulantteja on monenlaisia

Hiihtoliiton toimintaan on yleisesti kyllästytty. Perin harva jaksaa uskoa sitäkään, että sadan metrin juoksussa voisi menestyä käymättä säännöllisesti apteekissa.

Ehkä tällaisistakin syistä dopingkeskustelu on jäänyt urheilun sisälle eikä ole levinnyt muille elämänaloille, vaikka olisi ollut syytä.

Kolme vuotta sitten julkaistiin uutinen, että Ruotsissa 44 prosenttia muusikoista on käyttänyt beetasalpaajia esiintymisjännityksen hallitsemiseksi ja lähes viidesosa on turvautunut niihin säännöllisesti.

Uutisen ohessa julkaistiin tieto siitä, että Suomessa muusikoista 10 - 30 prosenttia käyttää beetasalpaajia, eniten uran alussa, kun kilpailu paikoista on tiukkaa, ja toisaalta uran lopussa, kun vapina haittaa ja nuoremmat alkavat mennä ohi

Kaikenlaisia stimulantteja on käytetty iät ja ajat kaikkialla. Jos dopingiin luetaan tavallinen viina ja jos WADA alkaisi testata takautuvasti myös kirjailijoita sun muita taiteilijoita, kiinni jääneitä mahtaisi olla paljon. Veikkaan, että kirjahyllyni tyhjenisi melkoisesti.

Ehkä samaan keinotekoiseen suoritustason korottamiseen on laskettava myös ne yritysjohtajat, jotka ovat pitkistä työreissuista selvitäkseen dopanneet itseään jättämällä lastenhoidon ja -kasvatuksen vaimonsa hoteisiin.

1 kommentti:

dota lord kirjoitti...

i was visited ur blog, and i think very interesting blog :).. hope u visit back jual madu hutan asli thanks :)