maanantai 7. joulukuuta 2009

Halpoja huveja

Toisinaan saa halvimmat huvit siitä, että lukee vanhoja muistiinpanojaan.

Neljätoista vuotta sitten kansanedustaja Kimmo Sasi ehdotti, että kaikki Tampereen seudun kunnat liitettäisiin yhteen ja nimeksi otettaisiin Nokia, koska se tunnetaan parhaiten maailmalla.

Joku Aamulehden yleisönosaston kirjoittaja kommentoi esitystä, että pannaan saman tien nimeksi Litmanen, Litmanenhan pelasi tuolloin maailman huipulla.

Muutamaa päivää myöhemmin muuan kolumnisti ehdotti, että Helsinki, Tampere ja Turku yhdistyisivät kaupungiksi, jonka nimi olisi Leningrad Cowboys.

Tämän syksyn uutisia on taas ollut se, että amerikkalainen Calvin Claz on myynyt itsensä 5000 dollarilla ja luvannut ottaa nimekseen Verkkokauppa.Comin. Kauppa solmittiin Facebookin kautta.

Tällä hetkellä nimenvaihdoksen laillistaminen on käsittääkseni kesken, mutta ei taida olla hätää, sillä Amerikka on mahdollisuuksien maa.

3 kommenttia:

Tommi M. kirjoitti...

Kylla taalla nimen vaihtaminen helposti onnistuu. Olen myos kuullut vanhemmista, jotka ovat kaupanneet lapsensa nimeamisoikeutta maksaville sponsoreille. Ilmeisesti viranomaisilla on oikeus kieltaytya epaasiallisten nimien hyvaksymisesta, mutta en tieda mihin se raja yleensa vedetaan.

Arto Köykkä kirjoitti...

Kiitos Tommi täydentävästä tiedosta. On kummallista, miten toisistaan poikkeavasti eri maissa ymmärretään vapauden, velvollisuuden, sallitun ja kielletyn käsitteet.

Peter S kirjoitti...

Ehkä ne vapauden, velvollisuuden, sallitun ja kielletyn käsitteet kulkevat käsi kädessä muunkin hyvinvoinnin kanssa. Esim USA:ssa on niin paljon kurjuudessa eläviä ihmisiä joita on helppo käyttää hyväksi tavalla jos toisellakin...