sunnuntai 10. tammikuuta 2010

Sain tarpeekseni, juuri nyt

Juuri nyt tuli mitta täyteen. Peruspalveluministeri Risikko ei sanonut mitään poikkeuksellista. Hän vain sattui lausumaan ääneen, että karkkilalainen valelääkärin huijaus olisi jäänyt pelkäksi yritykseksi, jos työnantaja olisi soittanut sosiaali- ja terveysalan valvontavirastoon Valviraan.

Totta kai lakien avulla saadaan hyvää aikaan, varsinkin jos niiden noudattamista valvotaan.

Mutta siitä huolimatta alkoi ärsyttää juuri nyt.

Onpa kyseessä massamurhaaja, nuorten liikenneonnettomuudet, raiskaukset tai valelääkäri, vastaukset ja parannusehdotukset ovat aina samoja: lisätään valvontaa tai kirjoitetaan uusi laki. Valitse näistä kahdesta.

Koetan muistella, milloin joku olisi esittänyt jotain muuta ideaa. Juuri nyt ei tule mieleen yhtään mitään. Vai olisiko joku jossain väläyttänyt, että rangaistuksia olisi kiristettävä? Joku älypää, joka ei osaa kertoa yhtään faktaa sen tueksi, että sellaisesta olisi jotain mitattavaa hyötyä.

1 kommentti:

Nimetön kirjoitti...

Silloin kun Kauhajoen kouluammuskelu tapahtui, niin yhdeksi merkittäväksi syyksi nostettiin ainakin alussa se, ettei lakeja sun muita säädöksiä oltu laadittu riittävän nopeasti Jokelan tapauksen jälkeen(väli n.11kk).
Mielenkiintoinen yhtälö olisi esim.sekin, jos kouluihin laitettaisiin metallinpaljastimet ja samaan aikaan vähennettäisiin lasten ja nuorten hoidosta rahoja.
Jotenkin tuntuu, että olemme ajautumassa enemmän ja enemmän Amerikkalaiseen malliin. Varsinkin lakien ja säädösten osalta. Tähän päädytään, kun asioista tietämättömät poliitikot laativat linjauksia, ilman sen kummempaa ammatillista näkemystä ja tietämystä kustakin asiasta. Tehdään päätöksiä pelkästään poliittisia näkökulmia silmällä pitäen.
Tietämättömyys ei missään nimessä ole syntiä eikä tyhmyyttä, mutta sen myöntämättä jättäminen voi olla kumpaakin.
-joni k.-