maanantai 19. huhtikuuta 2010

Kun rikas ei lennä, se ajaa taksilla

Olen huomannut todella monien ihmisten nauttineen siitä, että nyt luonto olisi jotenkin laittanut maailman järjestykseen ja saanut rikkaatkin tottelemaan. Kun ei kerran saa lentää, siinä ei tällä kertaa rahakaan auta.

Mutta ei se asia noin yksinkertaisesti mene. Kaikki ovat kieltämättä tasa-arvoisesti lentämättä, mutta kun ruvetaan kilpailemaan korvaavista välineistä, raha näyttää taas valtansa.

Kun tulin aivan ensimmäisessä aallossa lentokieltojen takaa sunnuntaiaamuna Suomeen, tapasin laivalla vain niitä palaajia, joilla oli rahaa. Firman piikkiin he olivat vuokranneet auton tai ajaneet uskomattoman pitkiä taksimatkoja. Joku oli ostanut auton. Itseni kaltaista junakyytiläistä en tavannut yhtäkään.

2 kommenttia:

Tommi M. kirjoitti...

Eikohan se niin ole, etta mita anarkistisempaa meno, sita selvemmat nuo luokkaerot.

Anonyymi kirjoitti...

Viisaita sanoja. Mitä suurempi mullistus, sitä suurempi panostus vaaditaan selviämään siitä. Tuhkapilvi oli kuitenkin koko maapallon mittakaavassa aika pieni asia, tuskin sitä Australiassa huomattiin. Jos jotain suurta tapahtuu, ei rahalla ole enää juuri merkitystä. Suuret rahat ovat silloin vain paperia.