lauantai 21. heinäkuuta 2012

Liikenteessä on kolme outoa asiaa


Liikenteessä kummastelen kolmea asiaa.

Ensinnäkin ihmettelen sitä, miksi minun ikäiseni ihminen saa hypätä ilman päivänkään ajokokemusta vaikka kuinka suuren moottoripyörän ohjaimiin sillä perusteella, että on joskus ajanut henkilöautokortin. Käytännössä tästä ei ole kuitenkaan tainnut koitua kovin paljon haittaa, koska ihmisten itsesuojeluvaisto on paikannut sen, minkä laki on jättänyt auki.

Toiseksi ihmettelen, miksi juuri ajokortin saanut 18-vuotias saa ottaa auton täydeltä ihmisiä vastuulleen, vaikka ei ole ajanut kilometriäkään itsenäisesti liikenteessä. Kovin usein ne kyydissä olevat yllyttävät ajamaan kovaa, ja vain kuljettaja on selvin päin. Viisaampaa olisi, että toisen kanssa saisi ajaa vasta puolen vuoden itsenäisen harjoittelun jälkeen ja takapenkkiläisten kyyditsemiseen tarvittaisiin kahden vuoden rikkeetön ajokokemus.

Kolmanneksi ihmettelen, miksi skootterilla saa kyyditä toista ihmistä. Kun edessä näkee nuoren skootteritytön vaappuvan tien laitaa toinen tyttö takanaan, pelottaa joka kerta. On tässä maailmassa turhempiakin asioita kielletty.

Ei kommentteja: