maanantai 28. lokakuuta 2013

Kuinka tulin uskoon

Yleisradion uutissivuilta on pyydetty kokemuksia uskoon tulemisesta. Minäkin päätin paljastaa intiimejä salojani ja kertoa elämäni tärkeästä käännekohdasta.

Heräsin marraskuun aamussa kuuden aikaan. Ensimmäiseksi katsoin yön NHL-tulokset, minkä jälkeen lähdin viemään koiraa ulos. Sisään tultuani sain havaita, että vaimo oli herätellyt lapsia, mutta viimeistely jäi minulle. Vanhempi tyttö oli pukemisissaan varsin omatoiminen, joten jollain tavoin selvittiin, vaikka kiire tuli taas. Isolla tiellä oli ruuhkat ja valoissa pitkitetty punainen.

Työpaikan verkko oli alhaalla, joten aamupäivällä ei ollut oikein mitään tekemistä. Pomo sanoi, että voisin hoidella omia asioitani. Niin ajelin Ruotsin puolelle ostamaan halpaa voita. Mietin kyllä, kuittasinko sillä reissulla bensojen hinnat.
Iltapäivällä verkko toimi, mutta aika meni kolmeen eri palaveriin. Mietittiin yhtiömme Baltian toimintoja.
Kun olin aiemmin päivällä tullut uskoon, pääsin viideltä kotiin. Tytöt juoksivat pihamaalla vastaan. Halasin ne ja vein vanhemman balettitunnille. Tyttöä odotellessa poikkesin kuntosalilla ottamassa hikeä.
Iltauutisissa oli sitä samaa. Urheiluruudun hevososuuden kohdalla suljin television ja menin lukemaan nuoremmalle iltasatua. Nukahtaminen venyi, kun tytöllä oli niin paljon asiaa. Iltapalan jälkeen vaihdoin nopeasti vaimon kanssa kuulumiset ja kävin suihkussa.
Väsymyksen takia iltarukous jäi melkeinpä väliin. Sain sentään huokaistua, että tämmöistä tämä.

 

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tarvitaanko korkeakolulututkinto, vai miten näitä pitää ymmärtää. Yli hilseen meni Pyhäinpäivän kirjoitus Aamulehdestäkin. Voiko saada selkokielelle.

Anonyymi kirjoitti...

Sana ivata nousi välittömästi mieleen blogin lukemisen jälkeen.

En tiedä,oliko tarkoitus.

Arto Köykkä kirjoitti...

Vierastan anonyymien kriitikoiden kanssa keskustelemista.