perjantai 11. huhtikuuta 2014

Madridilainen taksinkuljettaja

Lensin Atlantin yli, ja minulla oli useiden tuntien välipysähdys Madridissa. Otin kentältä taksin ajaakseni keskustaan. Aloitin taksinkuljettajan kanssa rupattelun, jonka aiheena oli tietysti jalkapallo. Kysyin häneltä, kannattiko hän Real Madridia.

Ennen kuin olin päässyt kysymystäni oikein loppuun, kuljettaja jo takoi autonsa kojelautaa ja julisti: "Madridissa ei yksikään taksinkuljettaja kannata Realia! Me kaikki olemme Atléticon puolella!"

Minulla oli työ rauhoitella kuljettajaa ja vakuuttaa hänet siitä, että tulin vain sattumalta kysyneeksi.

Olisihan minun pitänyt muistaa, että Real Madrid oli sisällissodassa voittaneen kenraali Francon joukkue. Siksi tasavaltalaiset eivät voineet liputtaa näitä Madridin valkoasuisia.

Franco seurasi Real Madridia suorastaan pakkomielteisesti. Hän muisti Realin kokoonpanot vuosikymmenten ajalta ja teki kaikille tiettäväksi, että Realin viikoittaisen pelin aikana häntä ei saanut häiritä.  Franco vihasi erityisesti katalonialaisen kansallisuusaatteen symbolina toimivaa Barcelonaa, mutta diktaattorin vastenmielisyydestä saivat osansa muutkin.

Sekä Real Madrid että Atlético Madrid pelaavat tänä vuonna Mestareiden liigan semifinaaleissa. Jos sopivasti sattuu, ne kohtaavat toisensa loppuottelussa. 

Lähettäisin terveisiä tälle taksinkuljettajalle, jos vain tietäisin hänen osoitteensa.

4 kommenttia:

JoonasV kirjoitti...

Mikä yhteys juuri taksikuskeilla on Real Madridin vastustamiseen?

Arto Köykkä kirjoitti...

Sellainen yhteys, että taksikuskit eivät voineet hyväksyä joukkuetta, jonka suurin kannattaja, diktaattori, vei heiltä heidän kansalaisoikeutensa.

JoonasV kirjoitti...

Voinemme siis päätellä kaikkien taksinkuljettajien olleen tasavaltalaisia. Ilmeisesti kuljetusalan ihmiset olivat Francon Madridissa epäkansalaisia. Tai sitten yritän ajatella asian liian vaikeaa kautta.

Arto Köykkä kirjoitti...

Juuri tästä on kyse. Ylirikkaat liikennöitsijät ovat tietysti eri asia.