maanantai 7. huhtikuuta 2014

Ruumiita löytyy päivittäin

Entisen kotimme lähistöltä löytyi eilen ruumis, ilmeisesti rantavedestä. Tapauksesta kertoi myös Iltalehti.

Olen miettinyt, mistä syystä tällaiset jutut päätyvät valtakunnallisiin lehtiin. Perimmäisenä syynä täytyy olla juttupula.

Lehden täytettä saadakseen toimittajat alkavat kysellä toisiltaan, mistä voisi kirjoittaa. Onko Matti Nykäsestä jotain? Olisiko joku satunnainen kulkija osunut kuolleeseen?

Ruumisvinkki yleensä tärppää, sillä jostain päin Suomea on hyvin todennäköisesti löytynyt ruumis. Vuosittain yli 20 000 suomalaista kuolee johonkin verenkiertoelinten sairauteen. Päiväannos on yli 50 vainajaa. He kaikki eivät kuole sairaalaan tai kotiin, joten on täysin normaalia, että joku heistä tulee tiensä päähän ollessaan juoksulenkillä.

Uutisaiheeksi ruumiista on vasta sitten, kun on syytä epäillä rikosta. Sittenkin on syytä muistaa kunnioittava suhtautuminen, sillä hyvin luultavasti hän on jonkun mies, vaimo, isä, äiti, veli tai sisko, ehkä jopa lapsi.

3 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Jokin aika sitten ihmettelit, miksi iltapäivälehdissä "viitsittiin" kirjoittaa Pirkkalan ABC!:lla sisätiloissa mopolla ajaneesta nuoresta. Nyt ihmettelet, miksi ne viitsivät kirjoittaa löytyneestä ruumiista.

Siis mistä niiden lehtien sitten sinun mielestäsi PITÄISI kirjoittaa? Roskalehdet on roskalehtiä hyvästä syystä, ei niissä ole tarkoitus kertoa niistä "isoista aiheista", joita taidat hakea.

Vai haittaako tässä se, että Pirkkalassa, omassa seurakunnassa, on nuorisohuligaaneja ja ruumiitakin löytyy uimarannoilta? Eikö juuri Pirkkalan "huonoista" jutuista saa kertoa muille?

Arto Köykkä kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Arto Köykkä kirjoitti...

En kannata minkäänlaista roskaamista.
Blogini lukijoista on arviolta puolet paikallisia ihmisiä, ja siksi paikallinen näkökulma kuuluu asiaan.
Vähämerkityksellisiä uutisia kirjoitetaan paisuttelutekniikalla monilta paikkakunnilta, aivan mistä tahansa. Olen kirjoittanut nyt esiin ottamistani asioista ennenkin, yleisemmästä näkökulmasta: http://artokoykka.blogspot.fi/2012/05/joku-nyt-kuolee-joskus-jossain.html