tiistai 3. kesäkuuta 2014

Sain Facebookissa potkut (2/2)

Varmaan olen saanut montakin kertaa Facebookissa kenkää. En osaa sanoa lukumäärää, koska en ole seurannut kaverimääräni muutoksia aktiivisesti. Selvän suuttumuksen takia minut on irtisanottu kahdesti - sikäli kuin tiedän.

Toinen tapaus liittyy uskontoon. Muuan tuttuni oli päätynyt jonkin ääriryhmän jäseneksi. Ratkaisulla oli varmaan hyvät puolensa, koska hän oli elänyt varsin levotonta elämää ja kääntymyksensä ansiosta rauhoittunut. Toisaalta totuudessa pysyminen on luovuttamaton arvo. Lopulta humpuuki paljastuu.

Tämä tuttuni kertoi Facebook-sivullaan, että Floridan suunnalla oli kohdattu ihmeellisiä asioita: "Juuri saamani tiedon mukaan Floridan Lakelandissa on tapahtunut mahtavia jo yli 75 päivää. Kuolleita on herännyt jo yli 25, sairaita parantunut massoittain."

Pitkään mietin, sörkkäisenkö tähän kasaan. Vihdoin päätin, etten voinut pysyä hiljaa, sillä papille kuuluu myös vastuu jonkinlaisesta hengellisen elämän kuluttajansuojasta. Kun ihmisiä tarkoituksellisesti petkutetaan, ei ole lupa pysyä hiljaa.

Hyppäsin näppäimistölle ja kirjoitin jotenkin näin: "Huijarit eivät jätä rauhaan mitään elämänaluetta. Heille käy uhriksi mikä ja kuka tahansa, myös uskonto. Sen vuoksi en jaksa mitenkään uskoa, että Jumala olisi herättänyt eloon 25 kuollutta. Hän ei tapaa tällä keinoin perua ratkaisujaan. Minun on pakko sanoa, että nyt viattomia ihmisiä petkutetaan Jumalan nimissä ja huijaamisella pilataan terveen hengellisyyden maine."

Ja potkut sain.

1 kommentti:

Maelka X kirjoitti...

Et ehkä kirjottannu tätä huumorimielessä, mutta mua tää nauratti suunnattomasti. Sori :).