keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Nössöt nimet vaihtoon

Esimerkiksi Nokian seurakunnan vaalilistoista tavallinen ihminen ei ymmärrä mitään. 

Tulevaisuuden kirkko, Tulkaa kaikki ja Meidän kirkko vaikuttavat aivan samalta mössöltä. Näitä vaaleja ei enää pelasteta, mutta seuraavia varten tarjoan Nokialle ja vähän muuallekin tällaisia valitsijayhdistysten nimiä:

* Seurakunnan sisäpiiri
* Jeesuksen morsiamet
* Kirkollisveronmaksajat
* Uskovaiset
* Ateistit kirkon puolesta
* Kirkkomuseo
* Seurakuntalaisten demokraattinen liitto (SKDL)
* Kassanvartijat
* Pappien kahviseura
* Muutos 1970
* Periaatteessa myötämieliset
* Rakenneuudistuksilla taivaaseen
* Homo Sapiens
* Koti, uskonto ja isänmaa
* Globaalisti yleisuskonnolliset.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...


Eikö voisi olla pelkkä nimilista,josta äänestäjä voisi ("kristillisestä vakaumuksestaan tunnetun") ehdokkaansa valita.Henkilövaalihan on kyseessä.-Politiikka pois.
Jos ei tunne ehdokkaita,voi kysyä vaikkapa vaalikoneelta.Testasin sen.Oma (tuntemani) ehdokkaani pääsi kirkkaasti pistesijoille jotenka tarkkuus on riittävä,ainakin suuntaa antava.






Arto Köykkä kirjoitti...

Ajatuksesi on tietyllä tavalla kaunis, mutta sillä ei ole juuri mitään tekemistä sen kanssa, kuinka asiat todellisuudessa on hoidettava. Kukaan valtuutettu ei voi yksinään mitään, vaan saadakseen asiansa läpi hänen on aina saatava puolelleen valtuutettujen enemmistö. Sen vuoksi tärkeimpiä ehdokkaasta tarvittavia tietoja on informaatio siitä, keiden puoleen hän ensimmäisenä kääntyy saadakseen liittolaisia. Niinpä onkin syytä tarkkaan katsoa, millaisia ovat ne ihmiset, jotka ovat ehdokkaan kanssa samalla listalla. Joku vanhoillislestadiolainen ja sateenkaarilainen voivat olla ihmisinä aivan yhtä hyviä tyyppejä, mutta taustajoukkojensa perusteella he edustavat kovin erilaisia näkemyksiä.

Anonyymi kirjoitti...

Tutustuin seurakuntamme sivuilla kirkkovaltuuston / -neuvoston tehtävien kuvaukseen.Asiat painottuvat lähes täysin talouden puolelle.Kuka seuraa hengellisen puolen asioita? Kuinka niihin voi vaikuttaa äänestyksen kautta? Tiettyyn ryhmään kuuluminen ei välttämättä kerro ehdokkaan kiinnostuksesta uskon asioita kohtaan.