perjantai 15. maaliskuuta 2019

Peukutan lakkoilevia nuoria

Peukutan nuoria, jotka päättivät jättää perjantain koulupäivän väliin ja lähtivät kaduille vaatimaan ilmastotekoja. Kaikki opettajat eivät ehkä pitäneet asiasta, mutta mitä siitä. Nuorten tulevaisuudestahan tässä on kyse, ei heidän vanhempiensa eikä opettajiensa.

Toisaalta hieman hymyilen nuorten uskolle, että heidän ulkoilunsa ja lintsaamisensa voisivat vaikuttaa päättäjiin, jotka paraikaa asettelevat päästörajoja ilmastokokouksissa.

Nuorten aktiivisuudessa on kuitenkin niin paljon positiivista, että heille ei voi naureskella. On mahdollista, että heistä kasvaa kansanliike, trendi ja muoti, joka joskus viiden vuoden kuluttua on pakosti otettava huomioon.

Nuori sukupolvi on oljenkorsi, jonka varaan voi rakennella toivonsa kaislavenettä. Elleivät nuoret tee jotain, toivoa ei ole.

Vallassa olevat sukupolvet ovat käyttäneet tarmonsa kahteen asiaan: ensinnäkin verukkeisiin, joihin vetoamalla mitään ei tarvitse tehdä, ja toisaalta ilmastotoimiin, jotka aina joku toinen tekee mutta jotka eivät mitenkään rajoita omaa elämää.

Ei kommentteja: