tiistai 20. toukokuuta 2008

Kokeile itse

Aamulehden tuoreimman viikonloppuliitteen kannessa oli alppihiihtäjä Tanja Poutiainen, shakkilauta ja otsikko "Harkitut siirrot". Shakkiasemaa tutkiessa selviää, että Tanja Poutiainen on tehnyt laudalla aika monta harkitsematonta siirtoa.

Sisäsivulla hän puhuu kuitenkin viisaasti. Hän kertoo toimittajista, jotka tulevat kysymään, mikä meni vikaan, vaikka hän itse tunsi kauden olleen "ihan hyvä".

"Silloin tuntuu, ettei yhtään olla samassa maailmassa. Menepä itse kokeilemaan, kuinka helppoa on olla maailman toiseksi paras", sanoo Poutiainen.

Mäkihyppääjiä seurataan Suomessa vielä tarkemmin kuin alppihiihtäjiä. Samalla heitä arvostellaan ehkä kaikkein kohtuuttomimmin. Jos yhtään hyppääjää ei ole kymmenen parhaan joukossa, suomalaisten sanotaan hypänneen huonosti.

Kuitenkin he ovat tulleet sukset jalassa mäen alas, lentäneet levitetyssä haara-asennossa 120 metriä ja laskeutuneet elävinä alas. Kuinka paljon harjoitusta tuokin temppu vaatii? Voiko yksikään tuollainen hyppy olla huono? Menisipä arvostelija itse sukset jalassa torniin ja kokeilisi.

Minä en uskaltaisi edes kävellä kesäaikana turistina torniin.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Ihminen vaatii aluksi itseltään paljon.Sitten ihminen onkin yhtäkkiä siinä pisteessä, että hän luulee voivansa vaatia muilta vielä enemmän kuin itseltään.-joni-