keskiviikko 3. joulukuuta 2008

Ajan ja tilan puutteessa katoaa ajattelu

 
Olin katsomassa elämäni ensimmäisen futsalpelin. Sehän on se sisällä enimmälti jalkapallon säännöillä pelattava laji, jossa on maalivahdin lisäksi neljä kenttäpelaajaa.

Kyllä sitä katseli, varsinkin kun oli tuttuja kavereita kentällä. Oli vauhtia, paljon tilanteita ja maaleja. Toiminta muistutti jollain tavoin jääkiekkoa.

Lajia on muokattu oikeasta jalkapallosta kiihkeärytmisen kaupungin suuntaan. Kaikki turha aika ja tila on otettu pois. Taukoja ei lasketa peliaikaan, eikä pelaajilla ole aikaa tuumailla eikä odotella.

Toimintaa siitä tulee, mutta filosofinen ulottuvuus ja ajattelu katoavat. On vain pakko juosta koko ajan. Olo on kuin Mannerheimintiellä.
 

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Nimenomaan. Valmentajat korostavat myös muissa nopeissa sisälajeissa, kuinka tärkeää on ottaa vastustajalta aika ja tila pois. Pelaajilta vaaditaan nopeaa päätöksentekoa ja oivallista ennakoimista. Tuumailu on nykyään jäänyt pois sekä työelämästä että urheilusta jos aiot pärjätä. Eri asia kuitenkin on, kuinka kauan jaksaa puput rummuttaa...