torstai 11. joulukuuta 2008

Tyrannille iloa

 
Jaakko Löytty laulaa, että "oikeus on meillä kaikilla nähdä sateenkaaren värisiä unia". Antaas katsella kuinka kauan.

Japanilainen tutkijaryhmä kertoo luoneensa teknologian, jonka avulla voidaan nähdä mitä ihmisten pään sisällä liikkuu. Teknologia mahdollistaa unien näyttämisen tietokoneruudulla. Menetelmä perustuu siihen, että verkkokalvon tunnistama kuva kääntyy elektronisiksi signaaleiksi, jotka siirtyvät aivojen näkökuorialueelle. Tutkijaryhmän on nyt onnistunut napata nämä signaalit.

Useimmat omat uneni ovat moraalisesti epäilyttäviä, juoneltaan hävettävän sekavia ja taiteelliselta arvoltaan olemattomia. Harvoihin muistamisen arvoisiin en tarvitse japanilaisten keksintöjä.

Paikannusjärjestelmiin yhdistettynä uusi tekniikka voi olla kova ase tyrannin käsissä. Ehkäpä tulevaisuuden koulukuraattorit ihastuisivat siitä. Lopultakin tiedettäisiin, mitä nuoren päässä liikkuu.
 

2 kommenttia:

Luovuksissa kirjoitti...

Löytyltä löytyy myös laulu, jossa "Tiikerisusi ja lintumainen nainen kulkevat yössä".. unenomainen tarina ja hieno laulu, jota harvoin kuulee.

Anonyymi kirjoitti...

En ole juurikaan noteerannut omia enkä toisten unia mitenkään.
Kuitenkin tänä jouluna olen saanut kuulla siitä,mitenkä Joosef rohkeasti luotti(ainakin kolme kertaa) unessa kuulemaansa ja näkemäänsä ja toimi sen mukaan.Liekö auttanut se,että enkeli nämä ohjeet unessa antoi.

Mitenkähän japanilaisten laitteet tällaisiin uniin reagoisivat?