keskiviikko 25. maaliskuuta 2009

Jumala ehkä on

 
Ateistipiirit puuhaavat kampanjaa, jossa bussien ulkopinta tapetoitaisiin mainoksella: "Jumalaa tuskin on. Lopeta murehtiminen ja nauti elämästä."

Ensimmäisestä lauseesta on vaikea keskustella ääriateistien kanssa. He ovat järkkymättömiä omassa uskossaan.

Sitä vastoin sopii kysellä, pitääkö myös toisella tavoin ajattelevien bussinkuljettajien osallistua heidän kampanjoihinsa. Mitäpä jos he haluaisivat vain ajaa autoa?

Voitaisiin harkita myös päinvastaisia iskulauseita: "Jumala ehkä on. Lopeta hillitön kulutus äläkä enää lämmitä ilmakehää."

Tai: "Jumala ehkä on. Älä ammuskele ketä tahansa missä tahansa."
 

1 kommentti:

Nimetön kirjoitti...

En tajua, miksi ateistit haluavat levittää uskoansa ja samalla eivät halua, että muiden uskontokuntien edustajat tekevät niin. Nykyään on tietyllä tavalla "muotia" olla ateisti, nyt kun opiskelen yliopistossa, äänestän vasemmistopuolueita ja olen kasvissyöjä, olisi ilmeisesti seuraava askel erota kirkosta - silloin minut jo voitaisiin melkein ottaa älykköpiireihin.

Minusta kaikki saavat päättää mihin itse uskovat. En pidä hinduja / muslimeja / uskonnon x edustajia yhtään sen vajavaisempina tai huonompina ihmisinä kuin kristittyjäkään. Heillä on oma muotonsa käsityksestä suuremmasta voimasta, meillä omamme.

Minä ainakin tykkään nauttia elämästä ihan Jumalankin kanssa. Ei Hän ole minulta mitään estänyt tähän asti ainakaan.