keskiviikko 29. huhtikuuta 2009

Joka vuosi kuolee miljoona meksikolaista

 
Tämän aamun lehtitietojen mukaan Meksikossa on kuollut 149 ihmistä sikainfluenssaan. Määrä tuntuu suurelta, mutta siitä huolimatta matematiikka voisi tuoda suhteellisuudentajua.

Karkean arvion mukaan joka vuosi kuolee miljoona meksikolaista. Vielä on pitkä matka siihen, että edes prosentti näistä kuolleista olisi lintuinfluenssan uhreja.

Niin että tuskin tässä nyt kenenkään kannattaa ryntäillä apteekkiin ostamaan hengityssuojaimia. Tehokkaammin elinikäänsä pidentää lopettamalla tupakoinnin tai pudottamalla liikenteessä ajonopeuksiaan kymmenellä kilometrillä tunnissa.
 

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Monasti jo taito suhteuttaa asioita lieventää pelkoa,joka niin mielelään sitoo meidät ja estää elämästä.Ja jolla meitä joskus jopa halutaan hallita.

Olisi vain pysähdyttävä ajattelemaan.

Terhi P. kirjoitti...

Tuttu tunne. Kirjan valmistuminen on kuin lähettäisi lapsen maailmalle. Siellä se alkaa elää omaa elämäänsä eikä paluuta entiseen läheisyyteen enää ole. Jos se menestyy, voi siitä iloita ja olla ylpeä. Jotain on kuitenkin mennyt eikä sitä saa takaisin. Sellainen katkeransuloinen tunne.