torstai 24. toukokuuta 2012

Tyhmä kysymys pysäköinnin valvonnasta


Yksityiset valvontafirmat ilmeisesti (ja myös toivottavasti) menettävät oikeutensa määrätä rangaistuksia väärästä pysäköinnistä. Sittenkin päättäjissä on myös niitä ihmisiä, jotka ymmärtävät, että asioilla on periaatteelliset puolensa.

Julkista vallankäyttöä ei saa milloinkaan yksityistää. Viranomaiset ovat viranomaisia, ja yksityiset firmat ovat yksityisiä firmoja. Näiden kahden sekoittaminen aiheuttaa hämmennystä, kun ihmiset eivät enää tiedä, millaiseen vallankäyttöön heidän saamansa määräykset ja uhkaukset oikein perustuvat.

Yhteiskunnan perusasiat on pidettävä niin yksinkertaisina, että arjen asioista selviytyy ilman juristin koulutusta.

Samanlainen periaatteellinen ongelma jää edelleen voimaan autojen katsastuksessa.

Tavallista tallaajaa mietityttää myös se tyhmä kysymys siitä, miksi kaupungit ja kunnat eivät lisää omaa valvontaansa. Syntyneiden firmojen olemassaolo todistaa, että parkkisakkojen kirjoittaminen on tuottavaa toimintaa. Niitä maksamaan joutunut taas tietää hintatasosta sen, ettei lappuliisan tarvitse kirjoittaa tunnissa kovin monta maksumääräystä, kun hän on ansainnut ainakin oman palkkansa verran rahaa.

1 kommentti:

Pertti kirjoitti...

Yksityinen pysäköinninvalvonta voi olla myös hyvä ja hyödyllinen asia jos sitä katsoo oikeasta näkökulmasta. On hyvää varmistaa vapaat parkkitilat esimerkiksi yksityisille kiinteistöille ja esimerkiksi yritysten asiakkaille.
Ymmärrän kyllä näkemyksesi asiaan ja asian toisen puolen.