lauantai 15. kesäkuuta 2013

Kaksi rasiaa kahdesta eri apteekista

Olin apteekkiostoksilla. Olisin halunnut ostaa kaksi rasiaa reseptittä myytäviä tulehduskipulääkkeitä, toisen kotiin ja toisen mummolle. Tiedän, että näillä lääkkeillä on vaaransa, mutta siitä huolimatta en ymmärrä, miksi sääntöjen mukaan kahden paketin ostaminen ei olisi sallittua. Jos väärinkäytöksiä halutaan estää, on luotava todellisia estoja, ei kuviteltuja.

Ei tunnu viisaalta, että ostan yhdestä apteekista rasian mummolle ja sitten ajan kaupungin toiseen apteekkiin ostamaan rasian kotiin. Jos olen Helsingissä, voin kiertää vaikka kaupungin kaikki apteekit. Virosta voin tuoda varsinaisen tukkupaketin.

Kannatan entistä harvempia lakeja, joita sitten oikeasti valvotaan. Muuten annettaisiin kansalaisten elää tyhmän päänsä mukaan.

En ole ainoa ihminen, joka on sääntöasioita ihmetellyt. Yleisradion uutisessa kerrotaan, että ravintolassa saa viedä viinipullon tai litran kannun sangriaa saa pöytään, mutta kahdessa lasissa juomia ei saa kuljettaa.

Ja muistavathan kaikki, että lain mukaan polkupyöräilijän on yleensä käytettävä kypärää. Mitään rangaistusta ei tosin ole säädetty, jos kaltaiseni itsepäinen mies yleensä ei.

2 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Voit Arto olla oikeassa, mutta vähän haiskahtaa samalta argumentoinnilta, että kapakoitakin saa olla runsaasti ja ihmiset sitten tekevät vapaan valinnan, eikä saatavuus lisää ongelmia.

Jykevien kommenttien esittäminen asiasta vaatisi tutkimustietoa, kuten alkoholista on tutkimustietoa, että alhainen hinta ja mahdollisuus saada alkoholia lisäävat alkoholiongelmia.
Hatis.

Nimetön kirjoitti...

Nyt ehkä osun väärään, mutta on tullut viime aikoina mieleenn, että ylipaino-ongelmassa on samaa mekanismia: ruoan hinta suhteessa tuloihin laskee samalla kun pikaruokapaikkojan on alkanut ilmestyä 50 metrin välein.

Ei ole ihan hullu ajatus verottaa sokeria ja laskea vihannesten ja vähärasvaisten tuotteiden hintoja.
Hatis