lauantai 6. heinäkuuta 2013

Kun olin 3 v 2 kk 2 pv

Toisinaan olen kysellyt tutuiltani heidän varhaisimpia lapsuudenmuistojaan. Yllättävän moni sanoo, että ne ovat vasta jostain viiden vuoden iältä. Minusta on aina tuntunut, että siltä ikävuodelta muistaa vaikka mitä.

Nyt Belgian kuninkaan luopuessa kruunustaan sain selville, mikä saattaisi olla varhaisin lapsuudenmuistoni. Sille löytyi vihdoin tarkka päivämäärä.
Belgian nykyisen kuninkaan edeltäjä vihittiin avioliittoon 15. joulukuuta vuonna 1960. Olin silloin kolmen vuoden kahden kuukauden ja kahden päivän ikäinen. Päivä jäi mieleen ennen muuta sen tähden, että kotiimme tuli silloin ensimmäinen televisio. Vanhemmilleni oli tärkeää, että laite saatiin jo illaksi, koska piti nähdä Belgian kuningasparin häät. Muistan myös, että tuo ensimmäinen Loewe-Opta-merkkinen televisio vaihtui nopeasti Telefunkeniksi, koska sen kanavanvaihtimessa oli vikaa.

Kenties televisiomuisto ei kuitenkaan ole varhaisin. Joskus elämäni aamuhämärissä naapurin tyttö söi äitinsä lääkkeitä ja joutui vatsahuuhteluun. Mieleeni on jäänyt pihassa ollut taksi, jolla tyttöä haettiin sairaalaan. Oli pimeää ja mahdollisesti syksy. Ehkä tuo tapaus on sattunut jo ennen joulukuuta. Tarkka ajoittaminen on kuitenkin mahdotonta.
Jossain sisälläni on kaikki näkemäni. Jossain siellä se vaikuttaa. Kaikkien tapahtumien pohjalle on kasvanut tämä elämä, tämä minun omani.

Ei kommentteja: