sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Voiko rukoilemisella vaikuttaa jääkiekkotuloksiin?

Eilen kuuntelin viisasta miestä, joka sanoi olevansa tunnustava kristitty. Hän puhui älykkäästi ja oivaltavasti eikä päästellyt suustaan höpöjä.

Sitten lipsahti. Hän kertoi hieman ihaillen Teemu Selänteestä, että tämä olisi jossain vaiheessa unohtanut rukoilemisen, ajautunut maalien teossa kuivaan kauteen, kunnes olisi taas muistanut rukouksen. Sen jälkeen maaleja oli tullut. Puhujan mielestä tämä oli kunnioitettavaa tunnustautumista. Minun mielestäni tämä oli löysien puhumista.

Hyväksyn vielä sen, että unohtamalla rukouksen Selänne oli menettänyt elämänsä tasapainon ja samalla kadottanut tekemiseltään pohjan. Päähäni ei kuitenkaan mahdu, että Taivaallinen Isä sotkeentuisi lastensa jääkiekkopeleihin eikä sallisi voittajien voittaa reilulla pelillä.

Ei ole sopivaa, että taivaallisten suhteidensa avulla järjestelee jääkiekko-otteluiden tuloksia. Tuollainen rukous muistuttaa dopingia tai tuomarin lahjontaa.

2 kommenttia:

Jouni kirjoitti...

Onko Teemu sitten ollut jotenkin lapsellinen tai rukoillut väärin toivoessaan maaleja?
Eikö Jumala kuitenkin ymmärrä meitä niin hyvin, että osaa auttaa joka tapauksessa asiaan kuuluvalla tavalla; rakastamalla ja johdattamalla?

Vai piileekö tuonkaltaisessa rukoilemisessa jokin suurempi vaara?

Arto Köykkä kirjoitti...

Ehkä Teemu on tosiaan ollut vähän lapsellinen, tai ehkä hän on vain rukoillut tasapainoa elämäänsä. Ihminen kuitenkin lankeaa monenlaisiin höpsötyksiin, joten ei tässä Teemu ole varsinainen ongelma.

Sen sijaan on ongelmallista, että täyspäiset ja älykkäät ihmiset alkavat päätellä jääkiekon maalintekijätilastoista rukoilemisen tehoa ja tehottomuutta.