perjantai 24. tammikuuta 2014

Kysy mitä vain

Olen tehnyt nettisivuja 1990-luvun puolivälistä. Aina niillä on ollut tavalla tai toisella mahdollisuus kysymysten tekemiseen, mutta eipä niitä ole paljon tullut. Joku on kysynyt jotain asiaa myös sähköpostilla, mutta käytännön asioiden hoitamisen lisäksi sielläkään ei ole ollut ruuhkaa.

Kuluneella viikolla liityin ask.fm-palveluun  ja yhtäkkiä sain kysymyksiä enemmän kuin vuosiannoksen.

Kysymykset ovat olleet yllättävän laadukkaita. On haluttu vastauksia ihmeistä, kuolemanpelosta, eutanasiasta, itsemurhasta, kirkosta, Jumalasta, uskosta, seksuaalisuudesta ja elämän tarkoituksesta. Henkilökohtaisen elämän puolelta on kysytty esimerkiksi suosikkimusiikkiani ja suhdettani alkoholiin. Uskon, että myös näihin kevyempiin kysymyksiin vastaaminen auttaa vaikkapa uusia rippikoululaisia saamaan selville, mihin he oikein tulevat, kun rippikoulu alkaa.

On selvää, että alkuryöpsähdyksen jälkeen kysymyksiä ei enää ilmaannu entiseen tahtiin, mutta jo tämän ryntäyksen hoitaminen oli mielekästä. 

Tässä on jälleen esimerkki, että netissä voi olla aitoa ja kiinnostavaa kanssakäyntiä, jos vain keksitään oikeat sovellukset.

Kysymykseni ja vastaukseni ovat täällä

Ei kommentteja: