lauantai 23. elokuuta 2014

Pakit eivät kelpaa paitamyyntiin

Rippikoulua pitäessäni olen varmaankin sanonut nuorille kyllästyttävän usein, että yksitoista Lionel Messiä ei ole maailman paras jalkapallojoukkue. Tällä olen yrittänyt havainnollistaa sitä, että yksittäisistä ihmisistä koostuva ryhmä on parhaimmillaan silloin, kun siinä on monenlaisia ihmisiä

Rippikoulun isosjoukko on laboratoriomainen osoitus siitä, että tarvitaan humoristi, älykkö, duunari, sovittelija, kuuntelija, muusikko, ideoija ja joku hiljaisuudessaan ja ehkä ujoudessaan helposti lähestyttävä. Sama monipuolisuuden vaatimus pätee muuallakin elämässä, kun koolla on suuri joukko ihmisiä yhteisen päämäärän saavuttamiseksi.

Barcelonan jalkapallojoukkue - niin kuin kaikki toimivat joukkueet - on parhaimmillaan rakennettu saman mallin mukaan. Siellä on maagisen Messin ohella myös puolustajia, jotka varjelevat maalia, ja alempia keskikenttäpelaajia, jotka rikkovat vastustajan peliä.

Barcelonan kaduilla kuitenkin huomaa, että paitamyynnissä ei pakeille ole sijaa. Kioskimyyntiin kelpaa vain muutama tähti. Joka kojussa on esillä Messin kymppipaita. Hänen lisäkseen esillä on varsinkin Neymaria ja jonkin verran Suarezia, Iniestaa ja Xavia.

Dani Alvesia ja Busquetsia ei näy missään. Ei auta, vaikka kuinka ansiokkaasti rikkoisi vastustajan peliä tai rakentaisi paitsioansaa.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Messi on kuitenkin yllättävän monipuolinen pelaaja ja luultavasti hän olisi maailman huippua maalivahtia lukuun ottamatta joka paikalla. Muistetaan Madrid-pelin puolustava rooli viime syksyltä - Messi taklasi pallon pois eniten. Laita, keskihyökkääjä, keskikentän joka paikka - nämä hoituvat. Mutta yksipuolista olisi silti: toppari-Messit olisivat heikoilla kulmapotkuissa ja liiallinen luovuus ei välttämättä toimisi kurinalaisuutta vaativassa pelissä.