tiistai 1. toukokuuta 2018

Pieni auto viittaa vegetaristiin

Automerkin ja -mallin valitseminen on perinteisessä miesten maailmassa itsensä ilmaisemista. Se kertoo luonteesta, arvostuksista, iästä ja yhteiskunnallisesta asemasta.

Olen joskus aiemmin kirjoittanut aiheesta blogikirjoituksessani. Tarkennan katseeni nyt yhden automerkin sisään eli Toyotaan.

Olen viime vuosina ajanut kolmenlaisella Toyotalla. Alemman keskiluokan perheautoon eli uudehkoon Aurikseen suhtaudutaan täysin neutraalisti. Sillä sopii ajaa kentänlaidalle tai venerantaan. Kukaan ei sano mitään eikä ajattele. Auris on huomaamaton ja hyväksytty kuin makaronilaatikko.

Positiivisimmat arviot on saanut kaksikymmentä vuotta vanha Corolla (isommalla koneella). On ihasteltu sen melkein 300 000 ajokilometriä. Moneen kertaan todettu, että ”eihän sitä ajamalla rikki saa”. Joku satunnainen ohikulkija on pyytänyt ostaa sitä. Arvostus on ylittänyt kaikki merkkiuskollisuuden rajat.

Sitten on kolmikon pienin eli Yaris. Se saa jonkinlaista hyväksyntää pienestä kulutuksesta, mutta maininnat näppäryydestä ja helposta pysäköitävyydestä tuntuvat lohdun etsimiseltä. Perusteluille ehkä nyökkäillään, mutta miesten autorivissä Yaris on kummajainen.

Yariksella ajavaan suhtaudutaan kuin vegetaristiin: varmaan asialle on perustelunsa, mutta naisten ja hipsterien juttuhan se on.

Ei kommentteja: