keskiviikko 24. huhtikuuta 2019

Hävinnyt valittaa tuomareista, voittanut ei kiitä

Seuraapa mitä tahansa pallolajia, ei voi välttyä havainnolta, että juuri hävinnyt joukkue syyttää tappiostaan tuomareita. Sitä vastoin voittaja ei kiitä. Manageri ei ikinä sano: "Voitimme vain sen ansiosta, että tuomari suosi meitä aivan törkeästi.”

Keksin kuitenkin yhden poikkeuksen. Hävinnyt oli sitä mieltä, että vastapuolen olisi pitänyt voittaa vielä enemmän.

Viime syksynä pelatun West Hamin ja Burnleyn Valioliiga-ottelun jälkeen hävinneen joukkueen eli Burnleyn valmentaja Sean Dyche valitti, että West Hamilta vietiin väärin perustein rangaistuspotku. Syynä oli se, että 20-vuotias Grady Diangana jätti filmaamatta rangaistualueella. Hän kaatui normaalisti eikä pudonnut teatraalisesti kentän pintaan.

Dyche sanoi: "Heidän kaverinsa kaadetaan, ja se on rangaistuspotkun arvoinen tilanne. Koska hän kaatui normaalisti, mitään ei anneta - ja siitä olisi pitänyt tulla rangaistuspotku."

Dychen mukaan tuomio olisi ollut toinen, jos Diangana olisi kierinyt ympäriinsä ja heilutellut käsiään.

Dychen kommentit selittävät osan näyttävistä kaatumista. Jos pelaaja aikoo saada oikeutta eli rangaistuspotkun rikotuksi tulemisensa jälkeen, hänen on ikään kuin jätettävä anomus tuomarille: on lennettävä joutsenen lailla ja laskeutumisen jälkeen teeskenneltävä loukkaantunutta. Vasta silloin tuomari huomaa.

Ei kommentteja: