keskiviikko 16. lokakuuta 2019

Litmasen sammakot ovat normaalia penkkiurheilua

Tuorein Aamulehden kolumnini käsitteli jalkapallon sairasta puolta, joka tiivistyy vuoden 2022 Qatarin MM-kisoihin. Qatar on kaikkeen urheiluun sopimaton maailmankolkka, ja niinpä kisat on voitu saada sinne vain häikäilemättömällä lahjonnalla. Rakennustyöt ovat olleet siirtotyöläisille kohtalokkaita, ja 1 200 työläisen on arveltu kuolleen epäinhimillisissä oloissa.

Olin jo miettinyt kolumnini sisältöä, kun uutisoitiin sankarini Jari Litmasen sammakoista, joissa hän kiitteli tulevia kisaoloja. Varjopuolista tai korruptiosta hän ei maininnut mitään.

Ärsyynnyin ensin melkoisesti, mutta muutaman päivän kuluttua hieman lauhduin, kun tajusin, että mitäpä muuta Litmanen oli tehnyt kuin paljastanut tavallisen penkkiurheilijan ajatusmaailman: ei millään muulla väliä kuin sillä, että urheileminen on kivaa ja katsoja näkee ja kuulee.

Tuntuu, että monet kolumnini ovat herättäneet reaktioita enemmän kuin tämä. Parhaan suosion saa, kun suuntaa kritiikkinsä jollekin muualle. Kun se osuu kirjoittajana itseensä ja hänen lukijoihinsa, tuppaa olemaan hiljaista.

Kolumni on luettavissa täällä.

Ei kommentteja: