torstai 3. kesäkuuta 2010

Passiivinen eutanasia ei ole ongelma

.
Passiivinen eutanasia ei ole kristillisen uskon kannalta iso ongelma. Vaikeasti haavoittuneet sotilaat ovat kautta historian suostuneet jäämään muista joukoista jälkeen, ja arktisten kansojen vanhat ja väsyneet ovat vetäytyneet jäätikölle kuolemaan.

Passiivisessa eutanasiassa päätösvalta jää joka tapauksessa Jumalalle. Ihminen on menettänyt kaiken toivonsa eikä enää usko pelastumiseen, mutta viimeisen ratkaisun tekee siinä kuitenkin Jumala, kaiken elämän ylläpitäjä.

Aktiivinen eutanasia sulkee pois ihmeen ja se kieltää Jumalan mahdollisuudet. Siinä mielessä se on epäuskon teko.
.

1 kommentti:

Peter kirjoitti...

"Jään tähän kylmään / nälkään / sairaana, jolloin elintoimintoni lakkaavat, koska ravinto loppuu / lämpötila on elimistölleni väärä / etc" - näkemykseni mukaan itsemurha. Mutta täytyy kyllä sanoa, että edelliset kirjoitukset aiheesta todistivat ainakin minulle sen, ettei tästä asiasta oikein osaa olla mitään mieltä kun molemmat vastakkaiset näkemykset kantavat (mielestäni ja oman elämänkatsomukseni mukaan) yhtä monta eettistä perustelua. Toisaalta pitäisi osata päästää irti, mutta toisaalta uskoa ihmeisiin... Kiistakapuloita omissa päissä ja ihmisten kesken ja juttuja mistä tullaan vääntämään aina, jotenkin vain itse luulen että ihmiset antavat tämän kaltaisille "etiikan häilyvällä alueella" oleville asioille aika paljon enemmän painoarvoa, kuin Jumalan mielestä olisi tarkoitus