tiistai 28. syyskuuta 2010

Kaikkea ei tarvitse tietää

MTV3 on tänään julkaissut uutissivuiltaan CNN:n palveluihin perustuen, että Floridan Riviera Beachillä on kuollut kuusi ihmistä ammuskelun jäljiltä. Mies ampui itsensä, asumuserossa olevan vaimonsa ja neljä lapsipuoltaan.

Yritän miettiä, mihin tarvitsen tämän lajin informaatiota. Tiedän, että tällaista tapahtuu, joten uutinen ei opeta minulle maailmasta mitään uutta.

En voi täältä Suomesta auttaa uhreja.

En keksi, millaisia johtopäätöksiä tästä nyt pitäisi tehdä oman elämäni kannalta.

En usko, että suomalaisen yhteiskunnan tai edes EU:n olisi reagoitava tähän tapahtumaan millään tavoin.

Tiistaipäivän arki jatkuu meillä päin entiseen tapaan.

2 kommenttia:

Tuomas kirjoitti...

Voihan se laittaa miettimään tätä meidän ihmisten elämää laajemmin.. joku tässä (yhteiskunnassa/maailmassa/ihmisissä) tuntuisi olevan vinossa kun tällaista tapahtuu. Mitä minä voisin tehdä edesauttaakseni sitä, että tällaisia tapahtumia olisi maailmassa mahdollisimman vähän. Ehkä ei kyse olekkaan siitä, että pitäisi täältä pystyä auttamaan juuri näitä tämän tapaturman uhreja, vaan kääntää katseensa tänne, missä omilla teoilla on merkitystä.

Tommi M. kirjoitti...

Itse seuraan Suomen uutisotsikoita juuri noilta maikkarin sivuilta. Usein ihmetyttaa kuinka tarkasti naita Amerikan tapahtumia siella uutisoidaan. Tuntuu etta siella on joku joka hengailee CNN:n sivuilla ja kaantaa uutisia ottamatta huomioon lainkaan asioiden yhteytta ja merkittavyytta Suomessa ja suomalaisille. Varsin amerikkalaistuneena henkilona en jaksa kaikkien noiden ampumistapausten yksityiskohdista valittaa.