keskiviikko 1. kesäkuuta 2011

Automatiikan tärkein ominaisuus

Automatiikan tärkein ominaisuus on, että sen voi kytkeä pois.

Microsoftin Word-tekstinkäsittelyohjelman ensimmäisestä versiosta lähtien olen yrittänyt lähestyä sitä, mutta suhde on jäänyt etäiseksi. Ohjelmalla on voinut tehdä kaiken tarpeellisen, mutta aina on ollut käytössä jokin toinen ohjelma, joka on notkeampi, johdonmukaisempi ja perustehtävissä kätevämpi.

Yhtään kirjaani en ole tehnyt Wordilla, en ole edes harkinnut. Vasta aivan loppuvaiheessa olen siirtänyt tekstin Wordiin ja postittanut tekstin siinä muodossa kustantajalle.

Kaiken maailman härpäkkeet ja nappulat sotkevat kirjoittamisessa tarvittavaa ajattelua. Fonttejakin on hyvä miettiä, mutta viisaasti toimittaessa ensin ajatellaan sisältö ja sitten vasta kirjoituksen muoto.

Tiedän, etteivät nämä terveiset mene Microsoftille, mutta kirjoitan kuitenkin: Tehkää yksi selkeä nappula, jolla pääsee Wordista yhdellä klikkauksella johonkin Notepadin / Muistion kaltaiseen karvalakka-Wordiin. Se ei sitten omin päin ja automaattisesti vääntelisi tekstejä mieleisekseen. Vastaavasti karvalakkiversiossa olisi nappula, jolla pääsisi laajempaan versioon. Siellä olisivat fonttien säädöt ja muut kikkailut.

Ei kommentteja: