tiistai 7. kesäkuuta 2011

Tähdestä mustaksi aukoksi

Vain harvoin urheilusivuilta saa lukea tekstiä, jonka pitäisi mietityttää muitakin kuin urheilusta kiinnostuneita ihmisiä.

Tänään Ruotsia vastaan pelattavan jalkapallomaaottelun edellä on ruotsalaisessa Aftonbladetissa julkaistu tilasto, jonka luulisi herättävän ajatuksia.

Jutun mukaan ruotsalaisen supertähden Zlatan Ibrahimovicin mukanaolo on heikentänyt kaikin tavoin joukkueen tuloksia. Ruotsin maajoukkue on saanut enemmän pisteitä ja tehnyt enemmän maaleja, kun Zlatan on ollut poissa kokoonpanosta. Viimeisten kymmenen vuoden aikana Ruotsi on ottanut 2,55 pistettä ilman Zlatania pelatuista otteluista. Kun hän on ollut aloituskokoonpanossa tai tullut vaihdosta kentälle, on saatu vain 1,8 pistettä per ottelu. Huippuhyökkääjä Zlatan ei ole tehostanut edes maalintekoa, sillä hänen ollessaan kentällä Ruotsi on tehnyt 1,87 maalia/ottelu. Ilman häntä maaleja on syntynyt 2,25:n keskiarvolla.

Uskon, että tätä tapahtuu muuallakin kuin urheilussa ja Ruotsin jalkapallomaajoukkueessa: liian usein tähdistä tulee mustia aukkoja, jotka imevät itseensä kaiken valon sen sijaan, että levittäisivät sitä.

Ei kommentteja: