keskiviikko 12. lokakuuta 2011

Jalkapallotulos, joka on ehkä muutakin kuin jalkapalloa

Ennen kesäkuussa pelattua Suomen ja Ruotsin välistä jalkapallomaaottelua julkaistiin tilasto, jonka mukaan Ruotsin maajoukkue on tehnyt parempaa tulosta ilman supertähteään Zlatan Ibrahimovicia kuin hänen kanssaan.
Zlatanin mukana ollessa pisteitä oli tullut pitkäaikaisen tilaston mukaan 1,8 per ottelu. Hänen poissa ollessaan pisteitä oli kertynyt keskiarvolla 2,55. Vastaava ottelukohtainen maalimäärävertailu tuotti lukemat 1,87 ja 2,25.
Kesäkuinen maaottelu näytti vievän tilastonikkarit häpeään. Uutta maajoukkuetta rakentanut ja kaikkein heikoimmillaan ollut Suomi hävisi Ruotsille 5 - 0, ja Zlatan teki kolme.
Syksy palautti jälleen epäilyn siitä, mikä on supertähden lopullinen merkitys. Ruotsi voitti Suomen 2 - 1 nihkeällä esityksellä ja hyvällä onnella. Zlatania moitittiin laiskaksi ja haluttomaksi. Hallandspostenin mukaan Zlatania olisi voinut hetkittäin kysellä löytötavaraosastolta.
Ruotsin viimeinen ja ratkaiseva ottelu oli eilen kärkijoukkue Hollantia vastaan, joka tosin oli jo voittanut lohkon. Zlatan oli pelikiellossa, ja Ruotsi pelasi ilman häntä. Se voitti 3 - 2 ja selviytyi kisoihin.

Ei kommentteja: