lauantai 22. lokakuuta 2011

Mooseksen lakia kannattaisi lukea

Ateistit ovat löytäneet Raamatun alkupuolella sijaitsevista Mooseksen kirjoista runsaasti havaintomateriaalia, joka todistaa, että Vanhan testamentin lakikirjat ovat täynnä järjettömiä sääntöjä: Evättömiä ja suomuttomia vesieläimiä ei saa syödä. Ei saa käyttää vaatteita, jotka on kudottu kahdesta eri lankalajista, kuten villasta ja pellavasta.

Kirkko on jaksanut muistuttaa, että Jeesuksen jälkeen olemme vapaat näistä säädöksistä.

Mooseksen sääntöjä ei kannattaisi kuitenkaan tyystin hukata. Niistä sai innoituksensa Riemuvuosi 2000 -liike, joka vaati kehitysmaiden velkojen anteeksiantoa.

Miettimisen arvoisia ovat myös seuraavat elämänohjeet:

Kun tulet jonkun viinitarhaan, voit syödä rypäleitä mielin määrin kunnes olet kylläinen, mutta astiaan et saa niitä kerätä. Kun kuljet viljapellon halki, voit käsin kerätä tähkäpäitä, mutta sirpillä et saa leikata itsellesi toisen viljaa.

Jos mies on vastikään mennyt naimisiin, hänen ei tarvitse lähteä sotaan eikä häntä saa kutsua muuhunkaan palvelukseen. Hän saa vuoden ajan olla vapaa ja pysyä kotona vaimonsa ilona.

Kukaan ei saa ottaa lainan pantiksi jauhinkiviä, ei edes päällimmäistä kiveä, sillä niiden varassa on toisen ihmisen henki.

Ei kommentteja: