sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Elämässä on kyse ajoituksesta (teema jatkuu, osa 3)

Esimerkiksi Ford Mustangin takana olevan amerikkalaisen autotehtaan johtajan Lee Iacoccan kirja Autoelämäkerta on viisaimpia kirjoja, mitä on käsiini sattunut. Palaan sen ajatuksiin lähes viikoittain.

Olen miettinyt esimerkiksi sitä, kuinka Iacocca kirjoittaa oikeasta ajoituksesta. Hän sanoo, ettei hänen alallaan voi odottaa kaikkien faktojen kokoamista.

Iacocca neuvoi erästä kollegaansa: "Sinulla on faktoista yhdeksänkymmentä viisi prosenttia, mutta kestää puoli vuotta ennen kuin loput viisi ovat koossa. Ja siihen mennessä hankkimasi tiedot ovat vanhentuneita, koska markkinat ovat jo tulleet ja menneet. Ajoituksesta elämässä on kysymys."

Iacocca sanoo, että jossain vaiheessa on tehtävä hyppy tuntemattomaan; ensinnä siksi, että oikeakin päätös on väärä, jos se tehdään liian myöhään, ja toiseksi siksi, että useimmissa tapauksissa varmuus on tuntematon käsite.

1 kommentti:

Tommi M. kirjoitti...

Ainakin tahan asti olen teeman kanssa sataprosenttisesti samaa mielta. Hyvaa elamanviisautta josta olisi hyva muistuttaa itseaan saannollisesti.