sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Mopoauto faijan katumaasturin viereen

Yhdessä suhteessa olen pettynyt nuoreen sukupolveen. Parempaa odotin.

Uskalsin toivoa, että he pakottaisivat läskiintyvät ja tuhlaavat vanhempansa muuttamaan kehityksen suuntaa.

Mitä vielä. Peruskouluissa kasvaa tottelevainen sukupolvi, jota Wilmalla ohjaillaan. Se on melkeinpä liikuttavan uskollinen vanhempiensa elämäntavalle.
Vain pieni vähemmistö kyseenalaistaa edellisen sukupolven elintasoihanteet. Isän katumaasturin rinnalle pihaan ilmestyy surutta mopoauto.

Suurten kaupunkien nuoret eivät kenties ole yhtä intohimoisia kulkuneuvojen hankkijoita kuin maaseudun nuoret, mutta tämä ei tarkoita sitä, että he olisivat periaatteellisessa ristiriidassa vanhempiensa kanssa. Viimeiset elektroniikan uutuudet kelpaavat kyllä, eikä mannertenvälisistä lennoista kieltäydytä.

4 kommenttia:

Inkivääri kirjoitti...

Maaseudulla se mopoauto on usein ihan tarpeellinen kulkuväline - meillä ovat lapset käyneet lukion alkuvuodet mopoautolla naapurikaupungissa. Matkaan meni vähintään tunti vähemmän aikaa kuin bussilla, jonka senkin pysäkille on matkaa seitsemän km. Monelta kuskausmatkalta vältyttiin myös harrastusten suhteen.

Anonyymi kirjoitti...

http://yle.fi/uutiset/tukholma-ilmio_rantautui_suomeen__yha_harvempi_18-vuotias_ajaa_kortin/6585999

Arto Köykkä kirjoitti...

Ylen uutinen ei ole aivan uusi tieto. Asia oli esillä jo ainakin viime syksynä. Sen vuoksi tekstissäni ovat sanat: "Suurten kaupunkien nuoret eivät kenties ole yhtä intohimoisia kulkuneuvojen hankkijoita kuin maaseudun nuoret, mutta tämä ei tarkoita sitä, että - - "
Varsinainen asia ei muutu siitä, että suurkaupungeissa auton omistamisessa ei ole enää mitään järkeä, ellei harrasta paljonkin maaseutumatkoja. Elintaso kiinnostaa, ja siitä luopuminen on vaikeaa.

Anonyymi kirjoitti...

Juu, olet Arto oikessa. Juuri herättyäni ja sen enempää ajattelematta linkitin jutun heti kun olin sen lukenut. On sinulle kunniaksi, että kirjoituksesi jäävät usein ainakin tämän lukijan mieleen.

Ehkä tässä vahvistuu käsitys, että kulutustapojen muutos vaatii muutakin painetta kuin hämärää tietoisuutta ympäristöarvoista.

Hatis