sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Loimaa taitaa olla kovempi kuin koko Helsinki

Melkeinpä maassa kuin maassa pääkaupungin joukkueet menestyvät kansallisissa palloilusarjoissa. Metropoleissa on rahaa ja ihmisiä.

Helsinki on poikkeus. Siellä ei tunnu toimivan mikään. Ainoastaan HJK menestyy niin kuin pääkaupungin joukkueen kuuluu menestyä. Palloilulajeilla mitaten Loimaa on melkeinpä parempi urheilukaupunki kuin Helsinki.

Kori- ja lentopallossa Helsinki on tykkänään vailla ylimmän sarjatason joukkuetta. Pesäpalloa sinne ei ole saatu istutetuksi ikinä. Salibandyssa Tapanilan Erä pärjäilee jollain tavoin. SSV on sentään voittoiihin kykenevä joukkue. Käsipallosarjassa Dicken on kakkosena, mutta riihimäkeläiset ovat kaukana edellä. Jääpallossa on pari ylimmän sarjatason joukkuetta, mutta ne pelaavat vailla menestystä.

Jääkiekkoliiga päättyi sekä Jokereiden että HIFK:n osalta katastrofiin. Jokereiden valmentaja Tomek Valtonen arvioi pelaajiaan varmaan aika realistisesti: "Jos ei ole intohimoa ja rakkautta peliä kohtaan, etkä ole aidosti mukana ja olet vain palkkatyössä, niin lopputulos on tällainen."

Yle Urheilun Tomi Hännisen arvio HIFK:sta oli puolestaan tällainen: "Jääkiekon SM-liigan toiseksi suurimmalla pelaajabudjetilla operoivan seuran tekeminen oli jo kesäkaudella niin sekavaa, että romahduksen pystyi ennakoimaan syksyllä."

Enkä kirjoita ivallisella mielellä, ihmetellen vain ja samalla kysellen, kertooko tämä kaikki jotain oleellista sosiaalisen elämän peruslaeista. 

Ei ole Tampereen tai Turun voitoistakaan paljon kerrottavaa. Pienet kaupungit tuntuvat sen sijaan menestyvän.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...


Olisikohan kirkonkin työntekijöineen syytä miettiä vastaavia asioita omassa työssään evankeliumin eteenpäin viemiseksi? Eikä pelkästään isoissa keskuksissa.