perjantai 7. maaliskuuta 2014

Myötätuntoa sisätiloissa mopoilleelle

Tätä tekstiä ei kai pitäisi kirjoittaa. Ainakin tämä kirjoitus on ristiriidassa sen ajatukseni kanssa, että turhasta ei pidä nostaa meteliä.

Kaikesta huolimatta en malta olla tarttumatta iltapäivälehden uutiseen, jossa kerrottiin paikallisen ABC:n tapahtumasta. Viidentoista ikäinen mopopoika oli ajanut skootterilla ravintolasalin läpi.

Ilta-Sanomien mukaan poika oli aiheuttanut sivullisille vaaraa. - Tuskinpa enempää kuin aiheuttaa torikahvilan viereen pysäköivä autoilija.

Kieltämättä skootteriajelu oli tyhmä temppu, josta ansaitsee tulla sakot. Mitään sen enempää se ei kuitenkaan ole ollut, ei valtakunnallisen uutisen aihe ollenkaan, vaan ainoastaan nuoruuden tavallisia hölmöilyjä.

Samaan aikaan ministeri vetää lärvit valtion kustantamalla kisamatkalla. Jonkun ihmisen elämäntehtävänä on kannabiksen käytön mainostaminen. Sukeltajat sukeltelevat niin että henki lähtee. Joku ajaa suoralla tiellä rekkakuskin alle, kun tämä on vain ollut tekemässä työtään. Joku päättää jossain hallintoelimessä, että esikoululaiset olisivat kykeneviä kävelemään kolmen kilometrin koulumatkan. Jossain toisaalla lomautetaan opettajia. Voittoa tuottavat pörssiyhtiöt irtisanovat työntekijöitä vain lisävoittojensa tähden, joita ne sitten siirtävät veroparatiiseihin.

Ja Pirkkalassa yksi mopopoika ajelee hieman sisätiloissa.On niillä pulaa valtakunnan tason murheista ja uutisista. 

Ei kommentteja: