keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Suomen suosituimmassa kunnassa

Tuoreiden uutisten mukaan Pirkkala on asukkaidensa näkökulmasta Suomen suosituin kunta. En ihmettele tätä, ja näkökulmani on laaja; onhan sanottu, että kunnanlääkäreillä ja seurakuntapapeilla on kaikkein monipuolisimmat ihmiskontaktit.

Vain kerran olen tavannut pirkkalalaisen, joka on nimenomaisesti tahtonut täältä pois. Tästäkin kohtaamisesta on 23 vuotta. Kaiken lisäksi tiedän tämän aikanaan muuttoa haikailleen asuvan yhä täällä. Silloisiin ankeisiin tunnelmiin varmaan vaikutti meneillään ollut avioeroprosessi.

Lisäksi ovat ne koulunsa lopettaneet nuoret, jotka haluavat kauas ja pois  – minne tahansa. Heitä ei oikein voi ottaa lukuun, sillä he haluaisivat lähteä, olisipa heidän kotikuntansa mikä tahansa. Sitä paitsi moni heistä tulee perheellisenä paluumuuttajana takaisin.

Mistä se Pirkkalan erinomaisuus oikein tulee? Yksittäisiä syitä ei paljon ole. 

Terveyskeskusta kiitellään. Ulkopuoliset viittaavat Tampereen palveluihin, mutta loppujen lopuksi useimmilla on asiaa Tampereelle melko harvoin, ja kun on, niistä palveluista maksetaan. 

Ehkä salaisuus on juuri siinä, että mitään salaisuutta ei ole. Ei ole yritetty tulla kuuluisiksi. On vain tehty yksinkertaisia, tavallisia asioita.

Ei kommentteja: