maanantai 27. huhtikuuta 2015

Eivät ne Prahassakaan ole akrobaatteja

Olin katsomassa keskieurooppalaista jalkapalloa. Vastakkain olivat Sparta Praha ja tšekkien toiseksi suurimman kaupungin joukkue FC Zbrojovka Brno. Kotijoukkue Sparta voitto 4 - 0.

Spartan tähti oli Tšekin liigan paras maalintekijä David Lafata, joka teki kolme maalia. Keskikentältä jäi mieleen taidokkaita avaussyöttöjä jaellut Marek Matějovský Zimbabwelainen laitapakki Costa Nhamoinesu oli tosi hyvä. 

Eivät pelaajat kuitenkaan akrobaatteja olleet. Parhaat ovat lähteneet ison rahan perään. Jos sokkotestissä olisi näytetty tätä peliä ja jotain Veikkausliigan ottelua, en olisi välttämättä osannut sanoa, kumpi on kumpi.

Suomalainen sarjajalkapallo kärsii siitä, että televisiosta näkee niin usein Messiä ja Neymaria. Totta kai nämä ovat parempia kuin Heikki Aho tai Mika Lahtinen, mutta niin on myös Rolling Stones kovempi kuin Pobeda, ja U2 peittoaa Samuli Putron.

Spartan stadionilla vaikutti siltä, että ero on katsomossa suurempi kuin kentällä. Spartan kannattajat lauloivat koko ajan, ja kun voitto tuli, he tuulettelivat faniensa edessä niin pitkään, että minä jo kyllästyin ja lähdin kävelemään metroaseman suuntaan.

Ei kommentteja: