lauantai 31. joulukuuta 2016

Unohdettuja asioita vuodelta 2016

Maailmassa oli vuonna 2016 muutakin kuin Trump, pakolaiset ja sote. Tässä on joukko pieniä, useimpien ihmisten unohtamia tai kokonaan huomaamatta jääneitä tapahtumia.

Tammikuussa julkaistu uutinen kertoi, että vainajaa hakemassa ollut ruumisauto sai parkkisakon palvelutalon pihassa.

Kun Muoniossa oli 38 astetta pakkasta, Mosambikin Tetessä oli 37 astetta lämmintä.

Kun tanssittiin vuoden 2016 vanhojentansseja, kukaan ei ehdottanut, että mentäisiin täälläkin sukupuolineutraalisti.

Vuoden merkittävimmän ilkivaltateon teki Microsoft päivittäessään keneltäkään lupaa kysymättä toimivan käyttöjärjestelmän versioon, joka ei kaikilla toiminut. Onnellisia olivat ne, joilla ei ollut mitään tähdellistä tehtävää Microsoftin omin päin valitsemana hetkenä, kun kone alkoi raksuttaa päivitystä ilman ennakkovaroituksia.

Toukokuussa muuan nainen puhui koko junamatkan ajan Helsingistä Hämeenlinnaan raskaudestaan ja tulevasta synnytyksestään. Jutut olivat niin sanotusti seikkaperäisiä.

Ylen tiedeuutisten mukaan fyysikot ovat alkaneet epäillä, että puolet maailmanraikkaudesta on kadonnut. Sama tieteenala ei ole vielä onnistunut selvittämään, miksi jää on liukasta ja kuinka on mahdollista, että ihminen osaa ajaa polkupyörällä.

Islantilaisen jalkapalloselostajan suorituksesta kukaan ei ymmärtänyt sanaakaan, vaikka kaikki tiesivät, mitä hän tarkoitti. Myös Leicesteristä nautittiin. Se oli köyhien voitto.

Uutisotsikoihin pääsi myös sanalla "haapamäihiäinen". Jokin asia tässä levottomassa maailmassa on ilmeisesti täysin kohdallaan.

Vuoden irvokkaimpia tekoja oli lääkärikeskuksen mainos, jota huudatettiin jalkapallon liigapelin lähes jokaisella mahdollisella tauolla. Liian moni katsomossa ollut tiesi, että samassa lääkärikeskuksessa oli juuri kuollut parikymppinen nainen normaaliin polvileikkaukseen.

Jouko Turkka oli iso julkkis, mutta hänen kuolemansa pysyi salassa puolitoista viikkoa, kunnes siitä uutisoi ensimmäisenä paikallislehti Pirkkalainen.

Kuolleista puhuttaessa ei pidä unohtaa nyrkkeilijä Muhammad Alia ja hiljaista Antti Hyryä. Heillä oli sama kuolinpäivä. Kuolleita kirjailijoita olivat myös Saul Bellow ja Umberto Eco.

Taloustieteen Nobel meni miehelle, joka oli aikanaan reputtanut ylioppilaskirjoituksissa.

Paula Vesala sai roolin Rokan vaimona. Siinä on unelmahomma laiskalle näyttelijälle. Koko kirjassahan Rokan vaimo ei näyttäydy kertaakaan.

Heinäkuussa kaksi nuorta liftasi moottoritien alussa. Kyltissä luki: "Minne vaan." Siinä oli kieltämättä asennetta.

Puolalainen painonnostaja sijoittui Lontoon olympialaisissa alkuaan yhdeksänneksi, mutta on jälkitestien ansiosta noussut pronssille. Hänet itsensä taas lähetettiin Rion kisoista kesken kotiin, koska oli tällä välin kärynnyt nandrolonista.

Tähän mennessä Ruotsin pääministerin Olof Palmen murhaajaksi on ilmoittautunut 113 ihmistä.

Syyskuun alussa Himmeä blogi pimeni.

Kajaanilaismies murtautui puoli kolmen maissa yöllä kontiomäkeläiselle huoltoasemalle ja tilasi tämän jälkeen taksin, jolla poistui paikalta ryöstösaalis mukanaan. Poliisipartio otti miehen kiinni taksin kyydistä Kajaanin Heinisuolla.

Radio-ohjelman juontaja kertoi siitä, kuinka joku jossain oli päättänyt tehdä ihmisnahasta... Asiasta ei ole enempää tietoa. Radio meni kiinni.

Muuan vaari totesi naapurinsa ostaneen moottoripyörän: "Sillä on nyt sellainen Harley-Parkinson."

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Niinpä. Asiat tärkeysjärjestykseen. t.e