maanantai 25. elokuuta 2008

Mauttomia rukouksia

Olympiavoittoa rukoileva urheilija on säälittävä hahmo siinäkin tapauksessa, että hän rukoilisi hurskaasti "älä anna tänään kenenkään epäonnistua". Kilpaurheilu perustuu aina jonkun onnistumiseen ja jonkun epäonnistumiseen.

Vielä mauttomampaa on, jos opiskelija paikkailee lukemisensa puutteita rukoilemalla hyvää tenttitulosta tai urheilija yrittää korjata harjoittelunsa heikkoudet sopimalla tuloksista kahdestaan Jumalan kanssa.

Jos Jumala laitetaan ratkomaan urheilukilpailuiden tuloksia, hänet alennetaan niiden vanhempien tasolle, jotka tarpeettomasti sotkeentuvat lastensa leikkeihin. Jumalan kaikkivaltiuteen sopii hyvin se ajatus, että hän ymmärtää olla puuttumatta joka asiaan.

2 kommenttia:

ulla- kirjoitti...

Jos mauton ruoka on massa, joka täyttää vatsan ja jolla kuitenkin on elossa pitävä vaikutus.

Niin voisiko mauttomalla rukouksellakin olla joitain elossa pitäviä vaikutuksia ?

Martti Pyykönen kirjoitti...

Onneksi on Jumalan asia päättää, mitä hän rukouksiimme vastaa. Meitä on kuitenkin käsketty pyytämään mita vain tarvisemme.

Siinä valossa voi urheilija pyytää siunausta suoritukseensa varsin vapain mielin. Esimerkiksi urheilusuorituksessa loukkaantuminen ei ole kenenkään eduksi ja niiltä varjelusta kannattaa ihan varmasti pyytää!

Ja miksei Jumala saisi puuttua rukoilevan urheilijan suoritukseen kisatessaan rukoilematonta urheilijaa vastaan :)? Totta kai Jumala saa omiaansa auttaa!