perjantai 22. elokuuta 2008

Pitääkö ummistaa kun katsoo Boltiin?

Facebook-kaverini sanoi ihastuneensa pikajuoksukuninkaaseen Usain Boltiin. Minunkin on pakko myöntää, että miehessä on jotain kiehtovaa. Satasen juoksussa hän jo kahdeksankymmenen metrin kohdalla iskee rintaansa ja rupeaa tuulettamaan, vaikka lopulta juoksee maailmanennätyksen ja kaiken huipuksi kengännauhat auki.

Yhtä suvereenia tyyliä en muista nähneeni vuoden 1986 jälkeen, kun Diego Armando Maradona juoksi puolesta kentästä koko Englannin puolustuksen läpi ja teki vuosisadan maalin.

Boltin kiehtovuudessa on kuitenkin iso varjo. Tässä on menettänyt liian monta kertaa viimeisenkin uskonsa urheiluun. Enää en edes epäile, vaan sisimmässäni olen varma, että Bolt on tullut kisoihin apteekin kautta. Siitä oli tuolle FB-kaverille pakko kommentoida.

"Älä pilaa mun täydellistä mielikuvaa siitä miehestä. Suljen silmäni mieluummin todellisuudelta", vastasi kaveri.

Näin surulliseksi elämä on mennyt. Liian usein ilo ja innostus ovat mahdollisia vain sillä ehdolla, että ummistaa silmänsä totuudelta.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tähän on tultu.Todella surullista.
Sen sijaan,että voisimme uskoa,toivoa,luottaa ja iloita,meitä neuvotaan varustautumaan,vakuuttamaan,varomaan ja varmistamaan.Ikäänkuin aina epäilemään.Viisauden nimissä.Ehkä?
Mutta jotain olennaista tämä jatkuva varpaillaan olo elämästä vie.

Anonyymi kirjoitti...

Kari-Pekka Kyrö tarjos mielenkiintoisen näkökulman huippu-urheilun nykytilaan äskettäisessä iltalehden liitteessä. Vaikka lähde ei luotettavimmasta päästä olekkaan, niin silti siinä on hyvä ajatus. Ajatus meni näin, että lajiensa huiput toki joutuvat käyttämään dopingia suorituksiinsa, mutta Kyrö totesi että kaikki "huippu luokkaan" kuuluvat urheilijat käyttävät ehosteita. Näin ollen esim. Phelps on joka tapauksessa maailman paras uimari, vaikka ei aineita käyttäisikään, olettaen että muutkaan eivät silloin käyttäisi. Dopingin käyttö siis takaa huipuille saman lähtöviivan.

Anonyymi kirjoitti...

Murhaton päivä
"Kun Jamaikan Usain Bolt juoksi 20.8.2008 Peking olympialaisissa miesten 100 metrin finaalissa uuden maailmanennätyksen 19,30, oli se päivä Jamaikassa murhaton päivä."
-lehtitieto-

Vaikka tuota ennätystä ei varmasti juosta kaurapuuron voimalla, niin antaa tämä tieto ainakin minulle uuden perspektiivin pohtia kaurapuuro jättien juoksemista.

Jamaikassa tehtiin vuoden 2006 aikana 1300 murhaa. Tämä on yhtä kuin 3,5 murhaa 1 päivää kohden. Pelastiko Boltin juoksu 3-4 ihmisen hengen?
-joni-