lauantai 10. marraskuuta 2012

Ei ole minun tapaukseni

Äiti soitti 14-vuotiaan poikansa puolesta. Pojan kouluun lähdöt olivat alkaneet viivästyä, koska poika pysähtyi rukoilemaan pitkiksi ajoiksi. Hän rukoili omassa sängyssään, kylpyhuoneessa ja aamiaispöydässä.

Rukoileminen oli vilkkainta aamulla, mutta samaa tointa hän harjoitti myös keskellä päivää ja tiiviimmin taas illalla. Äiti kysyi, voisinko auttaa.
- Ei ole minun tapaukseni, vastasin. - Ei ole minun tapaukseni eikä kenenkään muun papin. Tällaiset ongelmat hoitaa psykiatri.

Rukoileminen on hyvä asia, mutta sitä pitää tehdä vain kohtuullisessa määrin.

4 kommenttia:

serkkusi Risto kirjoitti...

Jäin miettimään - tuntematta kyseistä tapausta muilta kuin kertomaltasi osin - sitä, että onkohan oikein kaikenlaisten ongelmien leimaaminen sairaudeksi, jonka hoitaminen jätetään terveydenhuollon ammattilaisten huomaan ja huoleksi.
Olisiko sittenkin kyseiselle, ehkäpä vielä rippikoulun käymättömälle, uskonsa alkutaipaleella olevalle nuorelle enemmän hyötyä papista, Sinusta?

Arto Köykkä kirjoitti...

Tämä on hyvä täydentävä kommentti. Pitää varoa sitä, ettei kaikkia ongelmia työnntetä terveydenhuollon puolelle. Toisaalta on totta sekin, että kaikki uskonnollisilta vaikuttavat ongelmat ole lainkaan uskonnollisia.

Aulikki N. kirjoitti...

En tunnu pääsevän tästä asiasta rauhaan, joten on pakko kirjoittaa. Poika rukoilee aamulla, päivällä ja illalla. Hän etsiytyy parhaaseen paikkaan, mitä ihmisellä voi olla, Jeesuksen luokse. Hän on turvassa ja oikealla tiellä. Siitä kiitos Isälle!
Ei ole sinun tapauksesi. Ei varmaan olekaan. Mutta me kaikki voimme rukoilla tämän pojan puolesta, että hän pysyy tällä tiellä ja löytää kaipaamansa luottamuksen, turvan ja vapauden, ja että saa kokea siunauksen elämässään. Olisiko niin, että hän tarvitsisi isällistä opastusta ja rinnallakulkijaa ?

Anonyymi kirjoitti...

En olekkaan ennen kuullut papista, joka ohjaisi "liikaa" rukoilevan seurakuntalaisen psykologille.

Ainakin oman käsitykseni mukaan Raamatussa Jeesus kehottaa meitä elämään rukouksessa, toki mikäli siitä koituu selvää haittaa muulle elämälle, olisi opastus siitä, mitä rukous on, ja kuinka sitä voi "harrastaa" esimerkiksi koulumatkan aikana varmasti paikallaan.