keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Historian opinnoista ei olisi haittaa

Kokoomusnuorten varapuheenjohtaja Saul Schubak on kohauttanut lausunnollaan, jonka mukaan heikomman aineksen lisääntymisen tukeminen olisi järjenvastaista.

Hankenissa opiskeleva Schubak on hyvä esimerkki siitä, miten ihmiselle käy, jos hän ei tunne historiaa eikä kulttuuria. Jos hän olisi vähänkin perillä 1900-luvusta, hän ei edes unissaan, ei edes vatsataudin heikentämänä olisi lisääntymisen yhteydessä käyttänyt ilmaisua "heikompi aines". Niin ilmeisesti sanonta tuo mieleen Saksan 1930-luvun.

Edes liike-elämässä ei menesty pelkillä kauppatieteen opinnoilla.

Sen oppi karvaasti myös Nokia, kun se Saksassa vuonna 1998 mainosti vaihtokuorisia Nokia 5110 -matkapuhelimia vanhalla saksalaisella sanonnalla "Jedem das Seine" eli kirjaimellisesti "jokaiselle omansa".

Kampanja oli keskeytettävä, kun selvisi, että sanat oli kirjoitettu natsiaikana Buchenwaldin keskitysleirin rautaporttiin.

1 kommentti:

Jussi Mustikkamaa kirjoitti...

Monen kommentin takana ovat huomattavasti vahvemmat mielipiteet ja ajatukset kuin nämä julkisuuteen lausutut sammakot. Julkisuus on kuin peili, mutta valitettavan hyvin usein julkinen viesti on kuin huvipuiston peili, jossa heijastus on tavalla tai toisella vääristynyt.