sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Perinteinen sota on pian museotavaraa

Eilen illalla julkaistiin AFP:ltä peräisin oleva uutinen, jonka mukaan hakkeriryhmä Anonymous olisi vahingoittanut tai tuhonnut yli 650 israelilaisen yrityksen tai instituution verkkosivua. Niiden joukossa olisivat kymmenet Israelin valtion laitokset, Bank of Jerusalem -pankki ja hetkellisesti myös Israelin armeijan verkkosivut.

Anonymous on kertonut, että se halusi protestoida Israelin armeijan Gazaan tekemiä ilmaiskuja vastaan.

Tapahtuma vie ihmiskunnan uuteen historialliseen vaiheeseen. En ole aiemmin huomannut, että johonkin sotilaalliseen toimeen olisi vastattu vain tietokoneisiin turvautumalla. Kenties tämänkertainen ei ole ensimmäinen tapaus, mutta aiemmat uutiset ovat menneet ainakin minulta ohi.

Perinteinen sodankäynti joutaa pian samaan museoon kuin miekkailutaidot, ratsuväki ja sotilassoittokunta. Miksi ihmeessä rämpiä metsässä tai piileskellä vuorilla, jos saman tuhon voi saada  aikaan kotisohvalla tietokonetta näpytellen? Pian sama voi onnistua myös omalla kännykällä, kun istuu bussissa matkalla keskikaupungille.

1 kommentti:

Nimetön kirjoitti...

Pronssipatsaskiista ainakin esimerkki vastaavasta. Venäläispropagandan mukaan patsaan siirto oli provokaatio, lähes sotatoimi, ja siihen vastattiin hyökkäämällä virolaisia nettisivuja vastaan.