maanantai 16. syyskuuta 2019

Lentopallon valmennuskuvioissa on pettuuruuden makua


Suomen lentopallomaajoukkueen entinen päävalmentaja Tuomas Sammelvuo johtaa tänään uuden joukkueensa Venäjän peliä Suomen maajoukkuetta vastaan.

Joku suomalainen voi olla ylpeäkin siitä, että Sammelvuo on päässyt näin merkittävään virkaan. Ainakin häntä ymmärretään.

Minä en voi mitään sille, että jokin sisälläni kuiskaa että "petturi". Se on kova sana, mutta kohteliaisuuden ja hillittynä pysymisen vaatimus ei sammuta kaikkia sisimpäni ääniä.

Ainakin Sammelvuon tapaus on taas yksi todiste siitä, että urheilussa juuri muulla kuin rahalla ei ole merkitystä. Tallimääräyksiä ei enää hävetä, ja valmentajat valmentavat mitä tahansa joukkuetta, jos vain maksetaan riittävän paljon.

Luulisi, että Sammelvuo olisi saanut sorvattua sopimukseensa samanlaisen väistön kuin Suomen jalkapallomaajoukkueen Perparim Hetemaj. Hänelle sallittiin se, ettei hänen tarvinnut pelata toista kotimaataan Kosovoa vastaan.

2 kommenttia:

Matti kirjoitti...

Sammelvuon tapauksessa ongelmallista oli se, miten sopimus Suomen maajoukkueeseen purettiin. Muutoin se, että palloilulajien maajoukkueissa on ulkomaalaisia valmentajia on varsin normaali käytäntö. En pitäisi sitä petturuutena. Valmentaahan Suomeakin nyt britti Joel Banks.
Tuskin Curt Lindströmiä pidettiin 1995 Ruotsissa petturina taikka Mika Kojonkoskea kun siirtyi valmentamaan Norjan mäkihyppymaajoukkuetta.
Tai voin toki olla väärässä, mutta sitten urheilussa on aika monta petturia.

Arto Köykkä kirjoitti...

Minun mielestäni pettureita on aika paljon. Raha ratkaisee.
On outoa, että maajoukkueessa pelaajien pitää olla syntyperäisiä, valmentajien ei.